Verificari - Revizii Instalatii de Utilizare

In conformitate cu legislatia in vigoare verificarea si revizia periodica a instalatiilor de utilizare este obligatie ce revine clientilor .

Operatiunile de verificare trebuie sa se efectueze la un interval maxim de 2 ani de la data punerii in functiune sau de la data ultimei verificarii iar cele de revizie la maxim 10 ani. Revizia se efectueaza si in urmatoarele situatii:
  • dupa intreruperea utilizarii instalatiei de utilizare pentru o perioada de timp mai mare de 6 luni
  • dupa orice accident produs care ar fi putut afecta instalatia de gaze naturale

În cazul neefectuarii verificare/revizie în termenul specificat mai sus, SC Gaz Vest SA, în calitate de operator licentiat, este obligata sa procedeze la sistarea furnizarii gazelor naturale.

În vederea îndeplinirii obligatiilor cele revin, consumatorii   pot sa efectueze verificare/revizie cu SC GAZ VEST SA sau cu orice societate comerciala autorizata de ANRE ( lista societatilor autorizate poate fi obtinuta de pe site www.anre.ro)
In cazul în care optati pentru ca SC GAZ VEST sa efectueze verificarea/revizia instalatiei de utilizare se va încheia un contract de prestari servicii. Tarifele practicate de societate pentru verificare/revizie sunt prezentate în: link

Planificarea lucrarilor de verificare a instalatiilor de utilizare se face de catre Serviciul Exploatare din cadrul S.C. Gaz Vest S.A. In cazul in care verificarea / revizia nu se poate efectua din cauza absentei consumatorului de la domiciliu, acesta este anuntat in scris asupra datei reprogramarii acestora. Daca verificarea / revizia nu se efectueaza nici la data reprogramata, se procedeaza la sistarea furnizarii gazelor.

La verificarea / revizia instalatiei de utilizare, abonatul trebuie sa puna la dispozitia personalului care executa lucrarile, urmatoarele documente:

  • dosarul tehnic al instalatiei de utilizare gaze naturale
  • adeverinta de curatare a cosului, pentru aparatele de utilizare legate la cos, efectuata de o firma autorizata, emisa cu maxim 6 luni inainte de data verificarii
  • verificarea tehnica la zi, în conformitate cu prescriptiile tehnice PTA1-2002 - ISCIR, pentru aparatele consumatoare de combustibil gazos, emisa de o firma autorizata de ISCIR.
Avantajele gazului natural
  • combustibil ieftin in comparatie cu alti combustibili
  • nu mai sunteti obligati sa va ocupati de aprovizionarea si transportul combustibilului
  • automatizarea aparatelor de utilizare a gazului natural
  • nu se produc reziduuri, este un combustibil curat, nepoluant

     
2008. GazVest. Toate drepturile rezervate. | Termeni și conditii